Gå til sidens indhold

Hvad bruger vi pengene til?

Langt det meste af vores arbejde er frivilligt. Kun formanden arbejder fuldtid og modtager en beskeden løn for sine mange opgaver, og på deltid har vi en stud.jur. til koordination af rådgiverne, en kommunikationsmedarbejder og en fleksjobber til administration af medlemmer. Vores 15-20 rådgivere, som hjælper flygtningefamilier igennem asylsystemet, er frivillige. Vi har brug for din støtte til at dække udgifterne ved at drive rådgivningen.

Ved siden af driften har den største udgift for Refugees Welcome de seneste år været den direkte støtte til flybilletter. Vi giver et tilskud på 1.000 kr pr. barn, når en herboende flygtning har fået tilladelse til familiesammenføring, men pga. den lave integrationsydelse ikke kan betale selv. Billetter fra Jordan, Addis Adeba eller Libanon koster 3-6.000 kr. plus et gebyr til den danske ambassade. I perioder har vi haft ventelister og måttet holde en pause i ordningen.

I modsætning til de fleste andre humanitære organisationer bruger vi ikke penge på at ansætte fundraisere eller betale dyre annoncer. Det betyder, at din støtte ikke vil blive brugt til at generere flere penge – din støtte bliver brugt direkte til formålet.

Medlemskab og betaling

Indmelding sker via medlemsformularen her på hjemmesiden. Du vælger selv et fast, månedligt beløb, som trækkes via Betalingsservice. Hvis du kun ønsker at betale én gang om året (mindste beløb er så 200 kr), skal du melde dig ind med mindst 200 kr, og derefter skrive en mail til os om kun at blive trukket én gang årligt: medlem@refugeeswelcome.dk

Vi er godkendt af SKAT som fradragsberettiget efter ligningslovens §8A. Dine bidrag til Refugees Welcome kan derfor trækkes fra i skat. Selve kontingentet er kun 200 kr om året, og alt hvad der ligger udover det, kan du trække fra, op til 17.000 om året (2021). Vi indberetter til SKAT, således at dit bidrag kommer med på din selvangivelse. Du får så et fradrag på ca. 30% af beløbet. Det kræver dog, at vi har dit cpr-nummer. Hvis du ikke allerede har indtastet det i vores formular, kan du sende det til os i en lukket kuvert eller ringe og give os det mundtligt. Husk navn og medlemsnummer.

Indbetalinger på MobilePay kan kun registreres for skattefradrag, hvis du sender dit medlemsnummer. Men vi er naturligvis også glade for bidrag fra ikke-medlemmer!

Kontakt os:
Har du spørgsmål omkring medlemsskab, kan du ringe hver mandag kl. 12-14 på tlf. 36202307. Eller send en sms med dit navn og medlemsnummer, så ringer vi tilbage.

Spar arveafgift og donér arv!

Vi har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24, så du kan skrive et gratis testamente, når du betænker os. Vi er taknemmelige over store som små donationer. Kort fortalt kan du stadig betænke din familie, men donere arveafgiften til Refugees Welcome i stedet for til staten. Læs mere her om, hvordan du gør, og se vores lille VIDEO, som forklarer det hele kort.