Gå til sidens indhold

Frivillig hos Refugees Welcome

Man kan være frivillig på to måder: rådgiver eller praktikant. Vores arbejde består i juridisk rådgivning og politisk fortalerarbejde, vi har ingen sociale støttefunktioner eller praktisk hjælp – der må man søge andre steder hen.

Rådgiver:

Vi er 20 rådgivere i alt og en koordinator – og vi har løbende brug for at få nye. Der er et kæmpe behov hos flygtningene for at forstå de komplicerede regler og få hjælp til at navigere i systemet.

Du skal have en vis viden om flygtninge og lovgivning i forvejen, og du skal være parat til at læse en hel del, når du starter. De fleste af vores rådgivere kommer fra jura, Global Refugees Studies eller socialrådgiveruddannelsen. Du skal være tålmodig og åben overfor klienterne, men også kunne sige fra, når det er nødvendigt. Du skal også kunne læse og tale dansk på et rimeligt niveau, men det er en fordel hvis du også taler andre sprog.

Du vil gå igennem et oplæringsforløb med 8 korte kurser og løbende følge med i den personlige rådgivning. Vi leder efter frivillige, der vil afsætte den nødvendige tid og som vil blive hos os fremover, også efter oplæringsperioden – og som vil tage et selvstændigt ansvar for de enkelte sager.

Belønningen er at indgå i vores lille team af engagerede og dygtige mennesker, som brænder for retfærdighed og humanisme. Du vil møde en masse spændende mennesker fra hele verden, som står i utroligt vanskelige situationer. Og du vil få en grundig viden om lovgivning og ikke mindst praksis på asylområdet, som vil gøre dig i stand til at gøre en afgørende forskel i disse menneskers liv.

Praktikant:

Vi har i perioder brug for hjælp til forskellige administrative og kommunikative opgaver. Derfor tager vi imod ulønnede praktikanter for mindst 4 måneder ad gangen. Det kan være gennem jobcenter eller studie. Du vil få en masse erfaring og viden om flygtninge og generelt NGO-arbejde. Du kan også følge oplæringsprocessen som rådgiver som en del af aftalen.

Skriv en mail til: kontakt(at)refugeeswelcome.dk