Gå til sidens indhold

Waleed, Sudan

RW blev kontaktet af Waleed mens han var asylansøger, fordi ventetiden var usædvanligt lang. Han fik asyl efter 14 mdr, men så kom der en ny ventetid på 16 mdr. for familiesammenføring til hans kone og tre børn.

Vi skrev på REFUGEES.DK om hans bekymringer for, hvordan han skulle skaffe penge til flybilletter, når han var på integrationsydelse og staten stoppede betalingen. Under den lange ventetid lykkedes det ham dog at få et job, så det problem blev løst.

RW klagede ventetiden i 8 ansøgninger om familiesammenføring med forventede sagsbehandlingstider mellem 14 mdr og 2 år, og Waleed var en af dem. De fleste af sagerne blev afgjort få dage efter vores klage. Information skrev om den lange ventetid.

Da afgørelsen endelig kom, chokerede den os alle: tilladelse til hans tre små børn, men afslag til deres mor! RW henvendte sig igen til Information, som skrev 2 artikler mere, mens vi klagede til Udlændingestyrelsen. Medieomtalen fik styrelsen til at genåbne sagen, bede RW om mere dokumentation og endelig give tilladelse til moren.

Sagen ændrede praksis, idet styrelsen indrømmede, at man ikke havde belæg for at samlivet var afbrudt frivilligt. Vi fik 3 lignende sager omgjort kort efter, deriblandt Abrahams. Her kan du læse et afsnit af et svar fra minister Støjberg til et folketingsmedlem om sagen.