Gå til sidens indhold

Tigsti, Eritrea

Tigsti mødte sin mand i 1998 og blev gift i 2002. De har sammen tre døtre, født i 2002, 2003 og 2007.

Hendes mand måtte flygte ud af Eritrea efter at have tilbragt 6 år i fængsel under ubeskrivelige forhold. Det lykkedes ham at komme til Israel – en rejse gennem Sinaiørkenen, som mange eritreere ikke har overlevet. Han fik arbejde, men Israel udstedte kun opholdskort for 2 måneder ad gangen, og naturligvis uden ret til familiesammenføring. I 2017 blev han, som tusindvis af andre eritreanske og sudanske flygtninge, anbragt i en lejr i ørkenen med udsigt til deportation.

Tigsti havde forladt Eritrea og sine tre døtre i 2015, og havde foretaget den livsfarlige rejse via Sahara, Libyen og Middelhavet. Hun fik asyl i Danmark i 2016, men fik afslag på at få sin mand og sine døtre hertil.

Begrundelsen var i første omgang, at familien selv havde valgt at rejse hver til sit, og ikke havde opretholdt kontakt. Tigsti kontaktede RW, og vi fik genåbnet sagen og tilbagevist styrelsens argumenter ved hjælp af indsendt dokumentation.

Men de tre døtre kunne ikke komme ud af Eritrea for at afgive den DNA-test, som kræves for at bevise slægtskabet. Og styrelsen ville ikke afgøre farens sag alene, men de forlængede børnenes frist i mange måneder. Det lykkedes til sidst at få børnene smuglet ud af landet og ind i Etiopien i november 2017. I marts kom brevet så med tilladelse til både far og døtre. Pigerne kunne gense deres mor efter 3 års adskillelse, og faren efter 12 år – den yngste blev født efter at han flygtede.

Som medlem af RW sørger du for, at vi kan hjælpe familier som denne.