Gå til sidens indhold
Jonas Christoffersen

Rådet for Menneskerettigheder uddelte i 2014 for første gang Menneskerettighedsprisen, overrakt af Jonas Christoffersen fra Instituttet for Menneskerettigheder. Rådet tæller både myndigheder, partier og NGO'er.

Begrundelsen for at give prisen til RWs formand Michala Clante Bendixen lød sådan her:

”Michala Bendixens pen er skarp, hendes nysgerrighed stor, og hendes respekt for flygtninge enorm. Hun er dedikeret og forekommer mig utrættelig. Det siger meget om Michala Bendixens mod, integritet og medmenneskelighed, at hun valgte at kaste sig ud i kampen for flygtninges rettigheder i en tid, hvor stærke politiske vinde blæste i den modsatte retning. Og det siger mindst lige så meget om hendes vedholdenhed, at hun ikke har givet op, men kæmper stædigt videre den dag i dag.

Danmark har brug for modige personer, som tør gå mod den folkelige opinion. Folk, der som Michala Bendixen kæmper for at genskabe respekten for nogle af landets mest udsatte og sårbare menneskers rettigheder. Folk, der som Michala Bendixen er med til at sikre, at flygtninges rettigheder fortsat er på dagsordenen,” sagde Nina Boel, der sad i Rådet for Menneskerettigheder som repræsentant for Amnesty International. Læs hele talen her.

Du kan også læse et interview med Michala i forbindelse med prisen her: 'Følelsen af uretfærdighed driver mig' på IMRs hjemmeside.

I 2021 blev Refugees Welcome optaget i Rådet for Menneskerettigheder, repræsenteret af Michala.