Gå til sidens indhold

Netop nu

RW uddelte kontanter til børnene i Sjælsmark

Ved årets udgang havde vi et pænt overskud i kassen, ikke mindst pga. et stigende antal medlemmer og en enkelt stor donation i sommer. Derfor valgte vi at uddele 500 kr kontant pr barn til forældrene i Sjælsmark som julegave. Der var 130 børn i alt i december, så det løb op i 65.000 kr.

Vi delte dem ud personligt i samarbejde med Røde Kors, så vi kunne holde styr på, at alle fik, og at ingen fik to gange. Da den første undren og mistænksomhed havde lagt sig, var glæden stor blandt de forældre, som sjældent har penge mellem hænderne, men lever af kantinemad og gaver fra frivillige. For os var det vigtigt at give dem kontanter, så de for en gangs skyld selv kunne bestemme, hvad de ville have.

Skriv under på vores borgerforslag!

RW er en del af Folkebevægelsen for Asylbørns Fremtid, og vi har været med til at udarbejde et borgerforslag om børnene i Sjælsmark. Forslaget indeholder to krav:

– alle afviste familier, som ikke har kunnet udsendes 18 mdr. efter endeligt afslag, tildeles midlertidig opholdstilladelse for 2 år ad gangen.


– alle afviste børn garanteres optagelse i folkeskolen og ret til mad lavet af forældrene indtil udsendelse/opholdstilladelse er mulig.

For at skrive under, skal du have NemID og stemmeret til Folketingsvalg. Læs hele forslaget og skriv under her.

Hvis det lykkes os at få 50.000 underskrivere inden 8. juni, skal Folketinget behandle det. Selvom vi godt ved, at der ikke er flertal for der, skaber det debat og diskussion i medier og samfund.

Hovedstiller er Tone Olaf Nielsen fra Trampolinhuset.

Medstillere er:
Michala Clante Bendixen
Knud Vilby
Kjeld Holm
Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Shaka Loveless
Kirsten Thorup
Bjørn Elmquist
Ghita Nørby
Jon Kiellberg

Nyt på hjemmesiden: DEBAT

Vi har samlet nogle af vores seneste og vigtigste skriftlige indlæg i debatten, og vi opfordrer herboende flygtninge til selv at beskrive deres oplevelser og holdninger.

Se indlæggene her.