Gå til sidens indhold

HVAD LAVER VI?

Vi har udviklet vores rådgivningstilbud gennem 9 år fra at være nogle få frivillige i et uopvarmet lokale på Christianshavn til at vi nu har 15 frivillige rådgivere, som udover den ugentlige rådgivning i Trampolinhuset også svarer på mails, telefon og Facebook-chat samt besøger et af asylcentrene jævnligt. Desuden har vi en kontrakt med en kommune om rådgivning af uledsagede mindreårige. Vi fungerer som gratis advokater i de sager, hvor der er behov for at skrive ansøgninger, klager o.l. Læs mere under ADVICE.

For at blive rådgiver skal man have relevant erfaring eller uddannelse (de fleste kommer fra Global Refugee Studies eller jura), og alle går igennem et oplæringsprogram med 6 korte kurser i udlændingeret og følger med i rådgivningen som føl i starten. De fleste af vores rådgivere bliver hos os i flere år, og mange har efterfølgende eller sideløbende fået job hos Udlændingestyrelsen, Røde Kors og kommunerne.

Vi er i kontakt med cirka 500 flygtninge/asylansøgere om deres sag hvert år, vi har fået genåbnet og omgjort mange sager, og vi har fået medhold i 3 klager ved FNs menneskerettighedskomitéer. Vi rådgiver omkring asyl, familiesammenføring, permanent og humanitær opholdstilladelse og statsborgerskab. Gennem årene har vi fået løst mange svære situationer og forhindret mange fejl.

Vi har opbygget en særlig ekspertise omkring familiesammenføring fra Eritrea og humanitære opholdstilladelser, samt afviste børn med mange års ophold i asylsystemet.

De erfaringer, vi får gennem rådgivningen og vores løbende kontakt med flygtninge i alle dele af processen, bruger vi til at gøre opmærksom på generelle problematikker. Det er lykkedes os flere gange at få ændret en praksis med udgangspunkt i individuelle sager. Læs mere under ADVOCACY, hvor du også finder vores resultater og anbefalinger.

Vi har haft navnet Refugees Welcome i mange år, og er ikke forbundet med andre organisationer i Europa, som bruger samme navn. Vi har et godt samarbejde med alle de andre aktører på området, bla. Dansk Flygtningehjælp, advokaterne, Røde Kors, Udlændingestyrelsen og kommunerne – samt de andre frivillige organisationer, bla. Bedsteforældre for Asyl, LGBT Asylum og Venligboerne. Vores rådgivning og møder foregår i Trampolinhuset, som vi har et tæt samarbejde med, men vi er to separate foreninger.

Vi er medlem af PICUM (Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants).

Læs om vores håndtering af persondata her.

Hvem er vi?