Gå til sidens indhold

HVAD LAVER VI?

Vi har udviklet vores rådgivningstilbud gennem 9 år fra at være nogle få frivillige i et uopvarmet lokale på Christianshavn til at vi nu har 20 frivillige rådgivere, som udover den ugentlige rådgivning i Trampolinhuset og i asylcenter Sandholm også svarer på mails, telefon og Facebook-chat. Vi fungerer som gratis advokater i de sager, hvor der er behov for at skrive ansøgninger, klager o.l. Læs mere under ADVICE.

For at blive rådgiver skal man have relevant erfaring eller uddannelse (de fleste kommer fra Global Refugee Studies, socialrådgiveruddannelsen eller jura), og alle går igennem et oplæringsprogram med 8 korte kurser i udlændingeret og følger med i rådgivningen som føl i starten. De fleste af vores rådgivere bliver hos os i flere år, og mange har efterfølgende eller sideløbende fået job hos Udlændingestyrelsen, Røde Kors og kommunerne.

Vi er i kontakt med flygtninge og asylansøgere om deres sager hver eneste dag, vi har fået genåbnet og omgjort mange sager, og vi har fået medhold i 3 klager ved FNs menneskerettighedskomitéer. Vi rådgiver omkring asyl, familiesammenføring, permanent og humanitær opholdstilladelse og statsborgerskab. Gennem årene har vi fået løst mange svære situationer og forhindret mange fejl.

Vi har opbygget en særlig ekspertise omkring familiesammenføring fra Eritrea og humanitære opholdstilladelser, samt afviste børn med mange års ophold i asylsystemet.

De erfaringer, vi får gennem rådgivningen og vores løbende kontakt med flygtninge i alle dele af processen, bruger vi til at gøre opmærksom på generelle problematikker. Det er lykkedes os flere gange at få ændret en praksis med udgangspunkt i individuelle sager. Læs mere under ADVOCACY, hvor du også finder vores resultater og anbefalinger.

En vigtig del af vores arbejde er at informere om, hvordan asylsystemet fungerer, og forsøge at skabe bedre forståelse for flygtninge. Det gør vi gennem foredrag og deltagelse i den offentlige debat, og ikke mindst gennem informationshjemmesiden REFUGEES.DK.

Vi har haft navnet Refugees Welcome i mange år, og er ikke forbundet med andre organisationer i Europa, som bruger samme navn. Vi har et godt samarbejde med alle de andre aktører på området, bla. Dansk Flygtningehjælp, advokaterne, Røde Kors, Udlændingestyrelsen og kommunerne – samt de andre frivillige organisationer, bla. Bedsteforældre for Asyl, LGBT Asylum og Venligboerne. Vores rådgivning og møder foregår i Trampolinhuset, som vi har et tæt samarbejde med, men vi er to separate foreninger.

Vi er medlem af PICUM (Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants).

Læs om vores håndtering af persondata her.

Hvem er vi?