Gå til sidens indhold
Malak.jpg

Jeg hedder Malak og er 17 år gammel. På nuværende tidspunkt går jeg på Rosborg Gymnasium i Vejle. Jeg har altid gået i skole, og kom til Danmark da jeg var blot 4 måneder gammel med mine forældre som asylansøger. Jeg taler dansk, tyrkisk, arabisk og engelsk flydende, og kan lidt tysk også. I fremtiden drømmer jeg om at læse medicin på enten Århus eller Københavns universitet. Dog har jeg stadig kun midlertidig opholdstilladelse.

I snart 18 år har vi boet i Danmark, og kun én af os har permanent opholdstilladelse; min far, hvilket skyldes at han rent faktisk opfylder alle de åndssvage krav der er stillet! Men jeg har hverken permanent opholdstilladelse eller statsborgerskab – jeg er blot et tal i systemet. Selv om jeg taler og skriver flydende dansk og altid har passet min skolegang.

Kravene for permanent opholdstilladelse og statsborgerskab i Danmark bliver strammere og strammere – ikke engang politikerne kan følge med længere. Reglerne skifter fra den ene dag til den anden, og ringer man til Udlændingestyrelsen, giver de hver især deres eget bud på, hvilke regler, der gælder. Hvor er det utrolig urimeligt. Det er lige før de fleste indvandrere opfylder kravene for at være "dansker", bedre end de på borgen selv gør! Det er ikke til at tro, at de rent faktisk selv tror på en homogen befolkning, vel vidende, at det er en globaliseret verden vi alle lever i, hvor alle har forbindelser til adskillige lande i verden.

Selvom der er nogle flygtninge der ikke integrerer sig, for det er der jo, er dette blot en lille brøkdel af dem, der gør. Og dette skader alles ry, idet vi/de bliver omtalt som en helhed, frem for den lille del, der rent faktisk ikke integrerer sig! Det er ikke rimeligt. Hvor langt skal vi gå før garnet kvæler barnet med alle de stramninger? Jeg kunne godt tænke mig at tale med dem på borgen, og høre hvad de mener om folk som f.eks. mig selv og min familie. For vi yder rigeligt til samfundet, hvad yder DE?

Gad vide hvad fremtiden bringer, hvis populisterne fortsætter som de gør. Der er stort set ikke længere hverken rød eller blå blok – det handler om stemmerne. Ikke længere om en oprigtig holdning, der fastholder de ideologier, som partierne oprindeligt er dannet på. Med Dansk Folkeparti i spidsen og Socialdemokraterne lige efter, glæder jeg mig i den grad ikke til at se hvad fremtiden bringer, ej heller når garnet er for stramt til at det kan vikles ud igen. Det er dybt, dybt sørgeligt.

Der er ingen der ser, hvilket potentiale vi flygtninge/indvandrere har. Politikerne ser ikke de mange muligheder eller fordele, men ser den anden vej. Medierne, som man kalder den fjerde statsmagt, hjælper i den grad heller ikke på situationen. Dag ud og dag ind ser jeg lange artikler om "indvandrer med anden etnisk baggrund" der har gjort det ene efter det andet slemme. Ugerning efter ugerning bliver påpeget, men på hvis bekostning? Selvfølgelig er der kriminalitet blandt "ikke-danskere". Det er der i alle folkegrupper, anden etnisk baggrund eller ej. Dette retfærdiggør ikke handlingerne, men det retfærdiggør i den grad heller ikke det syn på indvandrere/flygtninge, der har formet sig.

Med dette håber jeg at folk overvejer flygtninge/indvandrer diskussionen endnu en gang og har dette i baghovedet, når de står i stemmeboksen. DU kan ændre fremtiden, men det kræver at du forstår og kender NUET – ikke hvad andre vil have at du ved, men hvad du oprigtigt selv ved. Og er du forvirret, så tag en snak med folk af "anden etnisk herkomst" og lyt til hvad de har at sige. Du skal også være velkommen til at skrive til mig. For den eneste måde man bekæmper fremmedhad på, er ved at oplyse. Viden er nøglen. Nøglen til en succesfuld fremtid for os alle.