Gå til sidens indhold

Netop nu

FNs Børnekomité har eksamineret Danmark i september, og RWs notat indgik i materialet

På falderebet fik vi gennem vores europæiske partner PICUM lejlighed til at indsende en kort liste over vores alvorligste bekymringer omkring asylsøgende børns rettigheder i Danmark. Du kan hente teksten på komitéens hjemmeside (på engelsk).

Piger hos US3
To piger venter, mens deres forældre er til interview hos Udlændingestyrelsen

RWs seneste høringssvar: ny kvoteaftale, praktiske erfaringer efter 2 år med den nye §7,3 + stramning for permanent ophold ved usande identitetsoplysninger

Den faste kvote på ca. 500 flygtninge, som Danmark har hentet fra FNs trøstesløse lejre hvert år siden 1979, er sat på pause, og skal nu genforhandles. RW advarer imod det.

Den nye, svage asylstatus med de 3 års ventetid på familiesammenføring har vist sig at have endnu værre konsekvenser end frygtet. Læs RWs høringssvar til Folketinget, som skal genforhandle loven nu.

Et nyt lovforslag er undervejs om at hindre adgang til permanent ophold, hvis man 'aktivt har modarbejdet fastlæggelse af sin identitet'. Læs vores høringssvar her.

RW på Folkemødet

Michala Bendixen interviewede to flygtninge i Trampolinhusets telt: Kevin fra Congo, som er afvist LGBT-asylansøger, og Omid fra Iran, som bor i udrejsecentret Kærshovedgård og har været afvist i 11 år.

Michala holdt oplæg om Kvinder på flugt i Bedsteforældre for Asyls telt.

Natasha Al-Hariri, som er bestyrelsesmedlem, deltog i mange events, bla. hos Institut for Menneskerettigheder.

Alle tre events var velbesøgt og der var mange gode spørgsmål. Vi fik uddelt ca. 700 bogmærker med info om vores to hjemmesider.

Der blev også tid til masser af snak med forbipasserende, flygtninge og med vores "kolleger" hos Dansk Flygtningehjælp, Venligboerne og Amnesty.

Folkemøde M + Omid.jpg
Omid og Michala i Trampolinhusets telt på Folkemødet