Gå til sidens indhold

Netop nu

Gavebeviser var en stor succes!

Alene i december samlede vi 45.000 kr ind på at sælge gavebeviser à 300, 500 eller 1.000 kr. Det betød, at alle på ventelisten fik vores støtte på 1.000 kr pr barn. Læs mere om projektet her.

RW reddede Samira hjem fra genopdragelse i Somalia

En ihærdig indsats fra vores side bar frugt, og skabte så meget opmærksomhed, at ministeren og ambassaden ville mødes for at høre om vores erfaringer. Læs Samiras historie.

Paradigmeskiftet handler om permanent ophold

Kun 173 flygtninge fik permanent opholdstilladelse i 2017. Læs analysen og se graferne.

 

RW har haft travlt med at skrive høringssvar til kommende stramninger: 5 på 2 måneder

De nye lovforslag har meget fokus på misbrug og straf, og det meste indebærer forringelser for flygtninge. Enkelte elementer er dog fornuftige tilpasninger af EU-domstolen og praktiske justeringer af administrationen.

Det mest omdiskuterede handler om den faste kvote på ca. 500 flygtninge, som Danmark har hentet fra FNs trøstesløse lejre hvert år siden 1979. Den er sat på pause, og skal nu genforhandles.

Den nye, svage asylstatus med de 3 års ventetid på familiesammenføring har vist sig at have endnu værre konsekvenser end frygtet. 

Et andet lovforslag vil hindre adgang til permanent ophold, hvis man 'aktivt har modarbejdet fastlæggelse af sin identitet'.

Endelig skal det være sværere at få et nyt fremmedpas, hvis man har mistet det – for at undgå snyd.

Læs alle vores høringssvar her.

FNs Børnekomité har eksamineret Danmark i september, og RWs notat indgik i materialet

På falderebet fik vi gennem vores europæiske partner PICUM lejlighed til at indsende en kort liste over vores alvorligste bekymringer omkring asylsøgende børns rettigheder i Danmark. Du kan hente teksten på komitéens hjemmeside (på engelsk).

Piger hos US3
To piger venter, mens deres forældre er til interview hos Udlændingestyrelsen