Gå til sidens indhold

Netop nu

4 vellykkede events på Folkemødet i år!

Hos Trampolinhuset:
"Velkommen til Danmark – men kun i 2 år ad gangen!"
Sammen med en ung iransk flygtning, en landmand og en socialrådgiver diskuterede RWs formand Michala Bendixen hvordan flygtninges opholdstilladelser for nylig er blevet kortere og mere usikre. Det er sket uden nogen debat, men hvordan vil det påvirke integrationen i fremtiden?Hos Trampolinhuset:
"Mød Malak, 12 år: Født i Danmark og opvokset i asylcenter"
Læsere af Politiken vil kende 12-årige Malak og hendes mor Nabila, der ankom – gravid – til Danmark som 16-årig. De fik afslag på at bo hos Nabilas far, og har ikke kunnet sendes tilbage i alle disse år. Michala Bendixen, formand for RW, snakkede med dem om hvordan deres liv har formet sig som afviste, og hvorfor de ikke kan rejse tilbage.


Hos Mellemfolkeligt Samvirke:
"Eksperternes alternative asyludspil"
Er det virkelig en frisk og god idé at sende danske asylansøgere til fx Marokko, som S har foreslået? Og findes der virkelig ikke realistiske, effektive alternativer til den inhumane afvisningspolitik? Andreas Kamm og Michala Bendixen diskuterede det nye løsningskatalog, som Bendixen har skrevet sammen med migrationsforsker Martin Lemberg-Pedersen.Hos Amnesty International:
"To aktørers bud på løsningen af flygtningeproblemet"
Endnu en lejlighed til at høre om alle de forslag til bæredygtige og langsigtede løsninger på flygtningeområdet, som faktisk allerede er i gang eller diskuteres. Denne gang havde Michala Bendixen selskab af Bettina Normann Petersen, som arbejder i Danmark for UNHCR. Roberto Zacharias fra Amnesty stillede kritiske spørgsmål.

RW og persondata

Vi er naturligvis tilhængere af, at EUs nye lovgivning stiller skrappere krav til, hvordan man omgås borgernes personlige oplysninger.

Vi håndterer persondata på to forskellige områder: medlemmer/modtagere af nyhedsbreve, samt flygtninge/asylansøgere, som opsøger os for at få hjælp.

For den første gruppes vedkommende har vi ingen problemer. Medlemmerne håndteres via Foreningsadministrator, som er et sikkert system, og nyhedsbreve går via Mailchimp, som også er sikkert (og man skal selv tilmelde sig aktivt).

Den anden gruppe er mere vanskelig, og vi har endnu ikke fundet en optimal måde at gøre dette på. Logisk nok sender de fleste af vores 'klienter' deres personlige oplysninger til os, eller vi beder om at se dem. Det er en helt nødvendig del af rådgivningen og den juridiske assistance, vi tilbyder. Det kan også være nødvendigt at udveksle oplysninger mellem os og advokater, Røde Kors, læger, tolke osv. med en fuldmagt.

Både forsendelsen og opbevaringen skal vi finde mere sikre, digitale løsninger til end dem, vi bruger nu. Dette arbejder vi aktivt på at få løst, men vi er en lille, hovedsaligt frivillig forening med et stort arbejdspres og begrænset økonomi.

Tigsti vandt familiesammenføringssag med RWs hjælp

En familie på 5 fra Eritrea var spredt i 3 lande, da vi kom på sagen. Tigsti havde fået asyl i Danmark, men afslag på at få sine 3 døtre og sin mand hertil.

Det lykkedes os at få sagen genåbnet hos Udlændingestyrelsen, og efter mere end et år fik vi brev med tilladelse til både døtrene i Etiopien og faren i Israel.
Læs historien her.