Gå til sidens indhold

RW og persondata

Vi er naturligvis tilhængere af, at EUs nye lovgivning stiller skrappere krav til, hvordan man omgås borgernes personlige oplysninger.

Vi håndterer persondata på to forskellige områder: medlemmer/modtagere af nyhedsbreve, samt flygtninge/asylansøgere, som opsøger os for at få hjælp.

For den første gruppes vedkommende har vi ingen problemer. Medlemmerne håndteres via Foreningsadministrator, som er et sikkert system, og nyhedsbreve går via Mailchimp, som også er sikkert (og man skal selv tilmelde sig aktivt).

Den anden gruppe er mere vanskelig, og vi har endnu ikke fundet en optimal måde at gøre dette på. Logisk nok sender de fleste af vores 'klienter' deres personlige oplysninger til os, eller vi beder om at se dem. Det er en helt nødvendig del af rådgivningen og den juridiske assistance. Det kan også være nødvendigt at udveksle oplysninger mellem os og advokater, Røde Kors, læger, tolke osv. med en fuldmagt.

Både forsendelsen og opbevaringen skal vi finde mere sikre, digitale løsninger til end dem, vi bruger nu. Dette arbejder vi aktivt på at få løst, men vi er en lille, hovedsaligt frivillig forening med et stort arbejdspres og en begrænset økonomi.