Skriv under – endnu en sag om tilknytningskravet

Vi har startet en underskriftindsamling for Yalda, en ung mor fra Afghanistan. Endnu et eksempel på, hvordan tilknytningskravet stadig skiller familier ad. Regeringen er nødt til at revidere dette urimelige levn fra VKOs dage.

Skriv under her!

Yalda er 25 år, og måtte flygte fra Afghanistan i 2005 sammen med sin far for at undgå et tvangsægteskab. Siden mistede hun kontakten med sin far, og har ikke anden familie tilbage. Hun blev gift med Shekib, som kom til Danmark med sin familie og fik asyl da han var 14 år gammel. Han tog folkeskolens 9. og 10. klasse, gik på handelsskole og har haft flere ufaglærte jobs siden – han er også i arbejde nu. Han og Yalda fik to børn mens de ventede på den meget lange sagsbehandling for både asyl og familiesammenføring.

Det blev afslag på begge dele, og kort før jul fik Yalda en udrejsefrist 3. januar.

Hun kan dog ikke tage alene til hverken Afghanistan og Pakistan, og Shekib har heller ingen forbindelser der eller nogen måde at forsørge sin familie på. Desuden viser det sig, at Yaldas pas er forsundet hos Udlændingestyrelsen, og i øvrigt er det udløbet – skal fornys på ambassaden i Berlin.

Johanne Schmidt-Nielsen har stillet to spørgsmål til Justitsministeren. De går bla. på, hvorfor man har fortolket kravene så snævert (fx er der krav om 12 års ophold for Shekib, og han havde været her i 11 år og 9 mdr på tidspunktet for afslaget), og hvorfor man ikke har taget hensyn til sagens samlede omstændigheder og proportioner – nemlig, at de begge vil have utroligt svært ved at rejse tilbage til hjemlandet.

Tilbage